100 g taugé 300 g belegen goudse kaas 1 pakje aardappelpuree (maggi, 130 g) 1 groentebouillontablet 1 theelepel kerriepoeder 500 g gesneden chinese kool 3 eetlepels gefruite uitjes 1 blikje ananasblokjes (nettogewicht 226 g) 1 blikje mandarijntjes (nettogewicht 312 g) zout versgemalen peper Taugé wassen en schoonmaken. Goudse kaas in kleine blokjes snijden. Aardappelpuree maken volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking. Bouillontablet erboven verkruimelen en erdoor roeren tot tablet geheel is opgelost. Toevoegen: kerriepoeder, taugé, kaas, Chinese kool en gefruite uitjes. Door elkaar scheppen en kort doorwarmen. In een steelpan de ananasblokjes en de mandarijntjes in eigen sap verwarmen. In een zeef laten uitlekken (sap wordt niet gebruikt). Helft van de vruchten voorzichtig door de stamppot scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Stamppot in schaal scheppen. Rest van vruchten erop scheppen. Direct opdienen. voedingswaarde : 220 kcal p.p.
Snelle stamppot met chinese kool en tauge is een recept van De Virtuele Keuken