1 pot witte bonen (nettogewicht 720 g) 1 knolselderij (ca. 1 kg) zout 1 pak doperwten (diepvries, nettogewicht; 450 g) 2 rode paprika’s 1 dl melk 50 g boter of margarine versgemalen peper nootmuskaat In een vergiet witte bonen onder warm stromend water afspoelen. Laten uitlekken. Knolselderij schillen, wassen en in stukken snijden. Daarna in pan met weinig water met zout in ca. 15 minuten gaar koken. Intussen in andere pan doperwten ontdooien en gaar koken volgens gebruiksaanwijzing. Paprika’s wassen en schoonmaken. Eén paprika in kleine blokjes snijden, andere paprika in de lengte in dunne repen snijden. In zeef knolselderij laten uitlekken. In de keukenmachine of met een draaizeef knolselderij, helft van de doperwten en de helft van de witte bonen pureren. In een braadpan melk en boter verwarmen. Groentepuree erdoor roeren. Al roerend door en door heet laten worden. Pittig op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat. Rest van de witte bonen, doperwten en paprikastukjes erdoor roeren. In nog ca. 3 minuten op laag vuur met deksel op de pan laten doorwarmen. Intussen (glazen) schaal voorverwarmen. Stamppot in de schaal scheppen. Bovenkant stervormig garneren met paprikareepjes. Lekker met stoofpeertjes. voedingswaarde : 305 kcal p.p.
Witte-bonenstamppot met knolselderij is een recept van De Virtuele Keuken