Witte-bonenstamppot met knolselderij

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1 pot witte bonen (nettogewicht 720 g) 1 knolselderij (ca. 1 kg) zout 1 pak doperwten (diepvries, nettogewicht; 450 g) 2 rode paprika’s 1 dl melk 50 g boter of margarine versgemalen peper nootmuskaat In een vergiet witte bonen onder warm stromend water afspoelen. Laten uitlekken. Knolselderij schillen, wassen en in stukken snijden. Daarna in pan met weinig water met zout in ca. 15 minuten gaar koken. Intussen in andere pan doperwten ontdooien en gaar koken volgens gebruiksaanwijzing. Paprika’s wassen en schoonmaken. Eén paprika in kleine blokjes snijden, andere paprika in de lengte in dunne repen snijden. In zeef knolselderij laten uitlekken. In de keukenmachine of met een draaizeef knolselderij, helft van de doperwten en de helft van de witte bonen pureren. In een braadpan melk en boter verwarmen. Groentepuree erdoor roeren. Al roerend door en door heet laten worden. Pittig op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat. Rest van de witte bonen, doperwten en paprikastukjes erdoor roeren. In nog ca. 3 minuten op laag vuur met deksel op de pan laten doorwarmen. Intussen (glazen) schaal voorverwarmen. Stamppot in de schaal scheppen. Bovenkant stervormig garneren met paprikareepjes. Lekker met stoofpeertjes. voedingswaarde : 305 kcal p.p.

Witte-bonenstamppot met knolselderij is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Cannelloni met wintergroenten
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovengroenten winter
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Knolselderijrisotto
30 min-
Bekijk recept
Knolselderijsoep met paddestoelen
30 min Voorgerecht
Bekijk recept

Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoutarme, gegrilde tijgergarnalen, salade met witte bonen
20 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Brownies met pure en witte chocolade
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Witte chocoladetaartjes met frambozen
30wachten min Nagerecht
Bekijk recept