Zuurkoolschotel met leidse kaas

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

750 gm zuurkool 40 gm magere spekblokjes 1/4 liter witte wijn 1250 gm aardappelen 1 zout, peper 8 frankfurter worstjes 1 bekertje crème fraîche 1 mosterd 150 ml melk 125 gm geraspte leidse kaas De zuurkool met een vork loshalen en met de spekjes en de wijn 1/2 uurtje zacht stoven. De aardappelen gaar koken, fijnstampen en met wat melk en boter tot een luchtige puree kloppen. Driekwart van de kaas door de puree roeren en op smaak brengen met peper en zout. Intussen de worstjes verwarmen. De crème fraîche door de zuurkool roeren, op smaak brengen met mosterd, zout en peper en in een ingevette ovenschaal scheppen, de worstjes erop leggen en de puree erover verdelen. Met de rest van de kaas bestrooien en in een vrij hete oven (200 gr. C) in ca. 15 minuten door en door warm laten worden. Variatie: de zuurkool vervangen door 600 g gestoofde uien en 2 appels in partjes. De worstjes vervangen door saucijzen en deze apart in 20 g verhitte boter bruinbraden. De Leidse kaas door mosterdkaas vervangen

Zuurkoolschotel met leidse kaas is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoentaartje met belegen kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min Snack
Bekijk recept
Kaas-komkommersandwich
15 min
Bekijk recept

Zuurkoolschotel met wortel en rozijnen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolschotel met cajunreepjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolschotel van Eugénie
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolschotel met appel en kaneel
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept