750 gm zuurkool 40 gm magere spekblokjes 1/4 liter witte wijn 1250 gm aardappelen 1 zout, peper 8 frankfurter worstjes 1 bekertje crème fraîche 1 mosterd 150 ml melk 125 gm geraspte leidse kaas De zuurkool met een vork loshalen en met de spekjes en de wijn 1/2 uurtje zacht stoven. De aardappelen gaar koken, fijnstampen en met wat melk en boter tot een luchtige puree kloppen. Driekwart van de kaas door de puree roeren en op smaak brengen met peper en zout. Intussen de worstjes verwarmen. De crème fraîche door de zuurkool roeren, op smaak brengen met mosterd, zout en peper en in een ingevette ovenschaal scheppen, de worstjes erop leggen en de puree erover verdelen. Met de rest van de kaas bestrooien en in een vrij hete oven (200 gr. C) in ca. 15 minuten door en door warm laten worden. Variatie: de zuurkool vervangen door 600 g gestoofde uien en 2 appels in partjes. De worstjes vervangen door saucijzen en deze apart in 20 g verhitte boter bruinbraden. De Leidse kaas door mosterdkaas vervangen