600 gram in dunne reepjes gesneden varkensfi; let 400 gram sperziebonen wat zout en wat peper 1 eetlepel olijfolie 1 fijngesneden teentje knoflook 1 kleine rode, in reepjes gesneden chilipepe; r (zaadjes verwijderd) 1/2 dl kippenbouillon 2 eetlepels pernod of pastis 5 in stukjes gesneden uitjes lange reepjes schil van 1 sinaasapp; el handjevol kleine basilicumblaadjes voor de marinade: 3 eetlepels olijfolie 1 eetlepel citroensap 1 theelepel geraspte sinaasappelschil 1/4 theelepel gekneusde venkelzaadjes Meng de ingrediënten voor de marinade en roer de reepjes vlees erdoor. Laat het vlees gedurende 15 minuten marineren. Kook vervolgens de sperzieboontjes in ruim kokend water met daarin wat zout in pakweg 5 minuten beetgaar. Laat de boontjes daarna goed uitlekken. Verhit hierna de olijfolie in een wok en bak hierin het vlees met de marinade in zo’n 5 minuten. Schep nu het vlees uit de wok en laat het in een zeef uitlekken. Bak de knoflook en chilipeper gedurende 4 minuten in het achtergebleven vet. Roer de bouillon en pastis erdoor en laat het mengsel afgedekt nog 1 minuutje sudderen. Voeg het vlees, de boontjes en de lente-ui toe en schep een en ander nog enkele keren goed om. Garneer tot slot met reepjes sinaasappelschil en basilicumblaadjes. Lekker met tagliatelle.
Roergebakken varkensvlees met sperziebonen is een recept van De Virtuele Keuken
Dit vind je misschien ook lekker
Salade van sperziebonen en cashewnoten, pittige vinaigrette met sesam