Indische knoflook-koolsoep

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

3 teentjes knoflook 1 limoen 1,5 l visbouillon (van 1 tablet) 1 zakje conimex kruidenmix voor nasi 0,5 spitskool 400 g stevige visfilet (bijv. roodbaars) 0,25 zak conimex mihoen conimex gebakken uitjes
Voorbereiding
swijze: - Pel en snijd de knoflook in dunne plakjes.
- Was en rasp de schil van de limoen. Pers de limoen uit.
- Breng de bouillon met de kruidenmix, de plakjes knoflook en de limoenrasp in een grote wok op het hoogste vuur aan de kook.
- Was en snijd ondertussen de spitskool in smalle reepjes.
- Snijd de visfilet in blokjes van ca. 3 cm.
- Voeg de koolreepjes aan de bouillon toe en laat ze ca. 3 minuten koken. Voeg dan de visblokjes toe en laat deze ca. 3 minuten meekoken.
- Voeg de mihoen toe en laat de mihoen ca. 2 minuten koken.
- Voeg het limoensap (naar smaak) toe en schep de Indische knoflook-koolsoep in 4 diepe borden of grote kommen en strooi er wat gebakken uitjes over. Op tafel: Zet Conimex Sojasaus en/of Ketjap en Sambal op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen. Lekker anders kan ook: In plaats van spitskool kun je ook Chinese kool, paksoi of 300 g spinazie gebruiken. Vervang de visblokjes door 250 g rauwe gepelde garnalen. Bevat per portie: Energie: kcal 210 / eiwitten 22 g / vet 4 g / koolhydraten 21 g Halveer of vermenigvuldig de ingrediënten verhoudingsgewijs voor minder of meer personen.

Indische knoflook-koolsoep is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Goedgevulde koolsoep met pecorinobrood
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse brood- en koolsoep
55 min-
Bekijk recept
Koolsoep met varkensreepjes
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Boerenkoolsoep met gerookte kip en chorizo
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Curry van bloemkool en kikkererwten, gekruide rijst met amandelen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Indische kipspiesjes
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lentesalade met gemarineerde makreel
Bekijk recept
Kruidige Indische kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept