Stamppot Met Roergebakken Spruitjes

2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1 kilo aardappels (kruimig) 450 g spruitjes 1 ui zout 5 eetlepels (olijf)olie 1 eetlepel kerriepoeder 1 1/2 dl melk (versgemalen) peper ----Materialen---- wok, aardappelstamper Bereiden Aardappels schillen, wassen en in blokjes snijden. Spruitjes schoonmaken en in plakjes van 1/2 cm snijden. Ui pellen en fijnsnipperen. In pan met weinig water en zout aardappels in 10 à 15 minuten gaarkoken. In wok of hapjespan 3 eetlepels olie verhitten. Spruitjes, ui en kerriepoeder al omscheppend ca. 2 minuten bakken. 2 Eetlepels water toevoegen en spruitjes nog ca. 5 minuten roerbakken. Aardappels afgieten, met pureestamper fijnstampen en met melk en rest van olie tot smeuïge puree roeren. Spruitjes en ui door aardappelpuree scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Serveren met tartaartjes. Bevat per eenpersoonsportie energie 315 kCal - eiwit 6 g vet 14 g - koolhydraten 44 g

Stamppot Met Roergebakken Spruitjes is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Hollandse spruiten uit de koekenpan
20 min-
Bekijk recept
Spruitjes met ham
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Fettuccine met spruitjes en kip
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Indiase kipcurry met spruitjes
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Venkelstamppot met groenteschnitzel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rodekoolstamppot met rundervinken
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stamppot kropsla met geitenkaas
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spinazie-tomaatstamppot met runderworstjes
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept