1 kilo magere runderlappen 3 rode paprika's 1 groene paprika 1 kilo uien 2 teentjes knoflook 50 g boter of margarine 2 rundvleesbouillontabletten 1 eetlepel gedroogde majoraan 3 laurierblaadjes 1 1/2 eetlepel milde paprikapoeder 1 envelopje saffraan 1 blik tomatenblokjes (400 g) zout en peper 1-2 eetlepels bruine basterdsuiker 2 eetlepels bloem Bereiden Vlees in blokjes snijden. Paprika's schoonmaken en in blokjes snijden. Uien pellen en snipperen. Knoflook pellen. In braadpan boter smelten en vlees in ca. 5 minuten rondom bruin bakken. Knoflook boven vlees uitpersen, ui en paprika erdoor scheppen en ca. 10 minuten meebakken. Bouillontabletten boven pan verkruimelen en met kruiden erdoor scheppen. Inhoud van blik tomatenblokjes en 2 dl heet water toevoegen. Vuur laag draaien en goulash afgedekt 2-3 uur laten sudderen, tot het vlees gaar en zacht is. Gerecht af en toe omscheppen en indien nodig tussentijds scheut water toevoegen. Goulash op smaak brengen met zout, peper en suiker. Bloem boven pan zeven. Goulash nog 10 minuten al roerend laten indikken. Serveren met witte rijst of grove aardappelpuree. Bevat per eenpersoonsportie: energie 343 kCal - eiwit 41 g - vet 11 g - koolhydraten 18 g