1 kilo aardappels (kruimig) 2 zakken gesneden boerenkool (a 300 g) 1 duobakje magere spekreepjes (ca. 250 g) 3 tomaten 150 g brie 100 ml melk Bereiden Aardappels schillen, wassen, halveren en met boerenkool en zout in 20 minuten gaarkoken. In droge koekenpan spekreepjes knapperig bakken. Tomaten schoonmaken. Tomaten en brie in plakken snijden. Grill voorverwarmen. Van aardappels, boerenkool en melk smeuïge stamppot maken. Spekjes door stamppot scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Stamppot in ovenschaal scheppen. Plakjes brie en tomaat dakpansgewijs over stamppot verdelen. Schaal onder grill plaatsen tot brie gesmolten is en begint te kleuren. Meer informatie over 'grillen' Wijnadvies Ronde, fruitige, soms wat kruidige witte wijnen Bevat per eenpersoonsportie energie 580 kCal - eiwit 31 g vet 29 g - koolhydraten 49 g