3 eetlepels olijfolie 2 uien, gesnipperd 2 teentjes knoflook, in plakjes 1 eetlepel chilipoeder 300 g panklare boerenkool 200 g couscous 50 g rozijnen 600 ml kruidenbouillon (van tablet) materialen wok Bereiden In wok olie verhitten en ui en knoflook fruiten. Chilipoeder erdoor scheppen en even meebakken. Boerenkool in gedeelten toevoegen en in 15 min. al omscheppend laten slinken. Couscous en rozijnen door boerenkool scheppen en warme bouillon erbij schenken. Geheel al roerend aan de kook brengen. Pan van vuur nemen. Couscous 10 min. laten wellen en korrels daarna met vork losroeren. Op smaak brengen met zout en peper. Lekker bij gehaktballen met jus of gestoofde hamlapjes. Tip Voeg voor een wat smeuïger gerecht 250 ml extra bouillon toe of roer een klontje roomboter door de gewelde couscous. Bevat per eenpersoonsportie energie 330 kCal - eiwit 11 g vet 10 g - koolhydraten 49 g