Herfst Stoofpotje

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1 pak boerenkool (deelblokjes diepvries 2 eetlepels zonnebloemolie 1 schaaltje speklapjes (ca. 250 g) 1 schaaltje provençaals gekruide runderreepjes; (ca. 300 g) 1 duopak aardappelschijfjes (700 g) 1 dl rode wijn 1 vleesbouillontablet 2 winterwortels zout en peper Bereiden Boerenkool bereiden volgens gebruiksaanwijzing. In braadpan olie verhitten. Speklapjes in grove stukken snijden en in ca. 5 minuten krokant bakken. Runderreepjes toevoegen en ca. 2 minuten meebakken. Aardappelschijfjes, wijn, 400 ml water en bouillontablet toevoegen en geheel aan de kook brengen. Winterwortels schoonmaken en in blokjes snijden. Wortel aan vlees toevoegen en ca. 5 minuten zachtjes laten sudderen. Boerenkool toevoegen en stoofpot op smaak brengen met zout en peper. Wijnadvies Milde, zachte roséwijnen Bevat per eenpersoonsportie energie 540 kCal - eiwit 34 g vet 27 g - koolhydraten 39 g

Herfst Stoofpotje is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Stoofpotje met prei, ham en zachtgekookte eieren
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stoofpotje van gehaktballetjes met gepocheerde eieren
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stoofpotje van schorseneren en winterpenen
30 min-
Bekijk recept
Lamsstoofpot met kweeperen
1 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Herfst flaugnarde met abrikozensaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Boswachter cupcake
1 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Paddenstoelen met tijm op toast
20 min
Bekijk recept
Kip in witte wijn-roomsaus met groentegarnituur
1 uur-
Bekijk recept