1 pak boerenkool (deelblokjes diepvries 2 eetlepels zonnebloemolie 1 schaaltje speklapjes (ca. 250 g) 1 schaaltje provençaals gekruide runderreepjes; (ca. 300 g) 1 duopak aardappelschijfjes (700 g) 1 dl rode wijn 1 vleesbouillontablet 2 winterwortels zout en peper Bereiden Boerenkool bereiden volgens gebruiksaanwijzing. In braadpan olie verhitten. Speklapjes in grove stukken snijden en in ca. 5 minuten krokant bakken. Runderreepjes toevoegen en ca. 2 minuten meebakken. Aardappelschijfjes, wijn, 400 ml water en bouillontablet toevoegen en geheel aan de kook brengen. Winterwortels schoonmaken en in blokjes snijden. Wortel aan vlees toevoegen en ca. 5 minuten zachtjes laten sudderen. Boerenkool toevoegen en stoofpot op smaak brengen met zout en peper. Wijnadvies Milde, zachte roséwijnen Bevat per eenpersoonsportie energie 540 kCal - eiwit 34 g vet 27 g - koolhydraten 39 g