600 gram aardappelen 400 gram raapsteeltjes 100 gram gekookte ham 50 gram rauwe ham 1-2 gedroogde chilipepertjes 1 grote appel 1 1/2 dl halfvolle melk 15 gram (1 eetlepel v margarine peper, zoutVoorbereiding Schil de aardappelen en kook ze in weinig water met zout gaar. Snijd de worteltjes van de raapstelen en was de raapstelen. Snijd de raapstelen wat kleiner. Snijd de gekookte en rauwe ham in reepjes of blokjes. Verwijder eventueel van de pepertjes de pitjes en verkruimel de pepertjes. Schil de appel en boor het klokhuis er uit. Snijd de appel in plakken. Maak van de gare aardappelen met hete melk een puree. Bak de plakken appel in de margarine bruin. Meng de raapsteeltjes en de ham door de puree en maak dit pittig op smaak met de chilipepertjes, peper en zout. Leg de plakken appel er op. Bevat per persoon: Energie500 kcal 2100 kJ Eiwit28 gram Vet13 gram Koolhydr.69 gram