Pittige stampot met raapstelen

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

600 gram aardappelen 400 gram raapsteeltjes 100 gram gekookte ham 50 gram rauwe ham 1-2 gedroogde chilipepertjes 1 grote appel 1 1/2 dl halfvolle melk 15 gram (1 eetlepel v margarine peper, zout
Voorbereiding
Schil de aardappelen en kook ze in weinig water met zout gaar. Snijd de worteltjes van de raapstelen en was de raapstelen. Snijd de raapstelen wat kleiner. Snijd de gekookte en rauwe ham in reepjes of blokjes. Verwijder eventueel van de pepertjes de pitjes en verkruimel de pepertjes. Schil de appel en boor het klokhuis er uit. Snijd de appel in plakken. Maak van de gare aardappelen met hete melk een puree. Bak de plakken appel in de margarine bruin. Meng de raapsteeltjes en de ham door de puree en maak dit pittig op smaak met de chilipepertjes, peper en zout. Leg de plakken appel er op.
Bevat per persoon: Energie500 kcal 2100 kJ Eiwit28 gram Vet13 gram Koolhydr.69 gram

Pittige stampot met raapstelen is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Risotto met raapstelen en rucola
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Brandade van gerookte makreel
30 min-
Bekijk recept
Quiche met Hollandse geitenkaas
30 min-
Bekijk recept
Raapstelenstamppot met beefburger
17 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Reepjes varkensvlees in pittige saus
55 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Broodje hamburger met pittige aardbeiensalsa
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige truffels
1u10 min Nagerecht
Bekijk recept
Pittige gebakken garnalen
13 min Bijgerecht
Bekijk recept