Andijvie stampot

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1 1/2 kg aardappels (eigenheimer) 500 gm fijngesneden andijvie 2 bosuitjes 150 gm komijnekaas (aan een stuk) 1 zout 1 peper 25 gm boter 1 deciliter hete melk 3 liter mosterd Snijd de geschilde aardappels in stukken. Was de andijvie en laat deze goed uitlekken. Snijd de bosuitjes in ringen. Snijd de komijnekaas in hele kleine blokjes. Kook de aardappels in water met wat zout gaar in ongeveer 20 minuten. Giet de aardappels af en stamp ze fijn. Maak met de boter en melk hier een puree van. Schep er dan de andijvie en de blokjes kaas en mosterd erdoor. Verwarm de stampot al roerend en omscheppend tot deze warm is en serveer het eventueel met uitgebakken spek.

Andijvie stampot is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Zomerstamppotje met Italiaanse gehaktballetjes
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stamppot met palmkool en rookworst recept
Bekijk recept
Stampot Turkse Sla
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Prei Stampot
10-20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Andijvieomelet met beenham en kaas
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Andijviesalade met tonijn
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Franse andijviestamppot met rookworst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse andijviestamppot
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept