Andijvieschotel

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

50 gm roomboter 1 beschuit 1 stuk van 200 gram jong belegen kaa; s 2 struiken andijvie 1 zout 1 peper 1 nootmuskaat 200 gm achterham 1 ovenschaal (2 liter)
Voorbereiding
(circa 45 minuten): Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de ovenschaal in. Snijd na het invetten de rest van de boter in klontjes. Verkruimel de beschuit heel fijn. Maak de andijvie goed schoon, snijd deze in brede repen en was deze. Doe de andijvie met aanhangend water in een pan en zet deze op een matig vuur om een en ander in circa 5 minuten te laten slinken. Breng smaak aan met zout, peper en nootmuskaat. Schaaf vervolgens de kaas in plakken. Leg dan de helft van de andijvie met wat kookvocht in de ovenschaal. Beleg de andijvie met de helft van de ham en leg daarop de helft van de plakjes kaas. Maak hierna nog zo’n laagje van andijvie, ham en kaas. Verdeel de beschuit en klontjes boter over de ovenschotel. Zet de schaal circa 15 minuten in het midden van de oven tot de kaas gesmolten is en de bovenkant mooi bruin kleurt.

Andijvieschotel is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Aardappel-andijvieschotel van Ilona
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Andijvieschotel
45 min Bijgerecht
Bekijk recept
Pasta-andijvieschotel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hartige andijvieschotel
0 min
Bekijk recept

Aardappel-andijvieschotel van Ilona
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Andijvieschotel
45 min Bijgerecht
Bekijk recept
Pasta-andijvieschotel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hartige andijvieschotel
0 min
Bekijk recept