2 bl rode kidneybonen (uitlekgewicht 25; 5 gr) 2 bl witte bonen (uitlekgewicht 255 g 1 eetlepel olie 150 gm dunne plakjes bacon 1 fijngesnipperde ui 500 gm rundergehakt 2 eetlepels mosterd 1 theelepel chilipoeder 1 theelepel zout 1 theelepel milde kerrie 3 eetlepels melassestroop (reformwinkel) 4 eetlepels tomatenketchup Verwarm de over voor op 180 gr C. Bak in de olie de plakjes bacon knapperig en schep ze uit de pan. Bak de ui ca. 8 minuten zachtjes en schep hem uit de pan. Bak het gehakt in het bakvet in 5-10 minuten rul. Doe er de ui, ketchup, stroop, mosterd, chilipoeder, zout, kerrie en de bonen bij. Schep om, doe alles over in een ovenschaal en verdeel er de bacon over. Dek af met aluminiumfolie en bak het gerecht in het midden van de oven ca. 1 uur, schep af en toe om (voeg zonodig een beetje water toe). Ook lekker met bruine bonen, Italiaanse grote witte bonen of kapucijners.
Best in the west baked beans (bonen-ovenschotel) is een recept van De Virtuele Keuken