Bleekselderij ovenschoteltje

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

6 st bleekselderij 1 bakje verse roomkaas 1 geraspte kaas 1 zout 1 peper 1 gekookte aardappelen 1 ui 1 champignons Was de stelen bleekselderij en snij de bladeren eraf. Snij de stelen in stukken van een centimeter of 5 en verwijder de eventuele harde nerven. Kook de stukjes in een bodempje water met wat zout gedurende 15 minuten. Afgieten en enigszins af laten koelen. Vet een ovenschaal in met wat margarine en leg hierin de bleekselderij stukjes die je gevuld hebt met verse roomkaas. Strooi hierover wat verse geraspte peper en geraspte kaas en zet het in een hete oven tot de kaas gesmolten is. Kook ondertussen aardappels en maak een sausje met een gesnipperd gebakken uitje, championnetje, zout, peper, water en aardappelmeel om te binden, en natuurlijk wat je allemaal nog meer lekker vindt; zoals wat ketjap, ketchup, bouillion, namaakgehakt van Tivall, tuinkruiden, etc. Serveer dit alles tezamen, eet smakeijk. P.s. De roomkaas kun je natuurlijk mengen met alles wat je lekker lijkt: een uitgeperst teentje knoflook, verse peterselie of bieslook, een heel fijn gesnipperd sjalotje, etc.

Bleekselderij ovenschoteltje is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Ratatouille met een eitje in de oven
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Open lasagne
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Harika-eieren (saganaki me feta kai avga)
20 min
Bekijk recept
Ovenschoteltje met wildragout
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Rigatoni met ribragu
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Maïssoep met bacon
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met gehaktballetjes en mozzarella
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalmdip
10 min Voorgerecht
Bekijk recept