1 1/2 kg boerenkool of 1 kg gesneden boerenkool 1 zout 1 kg aardappelen 100 gm champignons 400 gm mager rundergehakt 1 (boter of margarine) 100 ml zure room 1 cayennepeper 1 aroma 4 plakken extra belegen kaas van 15; gr De boerenkool stropen, fijnsnijden, wassen, met weinig water en zout opzetten en gaar koken in ca 30 minuten. De aardappelen schillen, wassen en gaar koken, ze mogen niet uit elkaar vallen. De champignons wassen en in dunne plakjes snijden. Het gehakt los aanbraden zonder of met heel weinig boter. De champignons bij het gehakt voegen en gaar laten worden in ca 10 minuten. De oven voorverwarmen op 200 Gr C (gasovenstand 4 - 5). Een ovenvaste schaal invetten met boter. Als de boerenkool gaar is, deze voorzichtig afgieten. Het gehakt en de champignons bij de boerenkool voegen. De zure room toevoegen en het geheel door elkaar mengen. Op smaak brengen met cayennepeper en aroma. De aardappelen als ze gaar zijn afgieten, enigszins laten afkoelen en in plakjes snijden. Onderin de ovenschaal het boerenkool-gehaktmengsel leggen en daarop de aardappelplakjes. Het geheel bedekken met plakken kaas en de schotel 10 tot 15 minuten in de hete oven zetten, tot de kaas is gesmolten.