Boerenkoolstamppot

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1 1/2 kg boerenkool of 1 kg gesneden boeren; kool 1 kg aardappelen 300 gm mager varkensvlees 100 gm ontbijtspek 25 gm boter of margarine 1 melk 1 peper 1 aroma of zout De boerenkool stropen, fijnsnijden, wassen, opzetten met weinig water en ca. 10 minuten voorkoken. De aardappelen schillen onder de boerenkool leggen en het geheel gaar koken in ca. 30 minuten. Het vlees en de ontbijtspek in kleine stukken snijden en gaarbakken in de boter. Als de boerenkool en aardappelen gaar zijn, deze door elkaar stampen. Een beetje melk toevoegen. Het vlees, het ontbijtspek en de jus door de stamppot mengen. Op smaak brengen met peper en aroma of zout.

Boerenkoolstamppot is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Traditionele boerenkoolstamppot
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Klassieke boerenkoolstamppot
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Verstopte gehaktballetjes met boerenkool
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige boerenkoolstamppot
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Traditionele boerenkoolstamppot
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Klassieke boerenkoolstamppot
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Verstopte gehaktballetjes met boerenkool
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige boerenkoolstamppot
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept