750 gm aardappelen 1 zout 500 gm gesneden boerenkool 4 eetlepels crème fraîche 1 ei 1 peper 2 theelepels mosterd 100 gm geraspte oude kaas 200 gm grof gehakte gerookte amandelen Schil de aardappelen. Doe de aardappelen in een pan met een bodempje water met zout en leg de boerenkool erop. Kook alles op matig hoog vuur in ca. 20 minuten gaar. Giet de aardappelen en de boerenkool af. Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Stamp de aardappelen met de boerenkool fijn. Roer de crème fraîche, het ei, peper, de mosterd en de helft van de kaas en de amandelen door de stamppot. Schep de stamppot in een ovenvaste schaal. Strooi de rest van de amandelen en de kaas erover. Laat de stamppot onder de grill bruin worden. Lekker met een frisse salade. Bevat per persoon : ca. 985 kcal / 4125 kJ
Boerenkoolstamppot met gerookte amandelen is een recept van De Virtuele Keuken