1 el fijngehakte knoflook 1 el gehakte verse tijm, of 3/4 tl gedro; ogde tijm 1 tl mosterdpoeder 1/2 tl zout 1/2 tl paprikapoeder, bij voorkeur hongaar; s 1/2 tl geplette zwarte peperkorrels 350 g kippedijvlees, in 1 cm brede reepje; s gesneden 350 g kippeborstfilet, in blokjes 1 citroen, alleen het sap 15 g ongezouten boter 1 grote ui, in plakken gesneden 5 stengels bleekselderij, in blokjes van 1 bij; 2 cm 1 1/2 el bloem 800 g tomaten uit blik, uitgelekt en geha; kt 2 laurierblaadjes 1 el olijfolie 250 g okra, in 3 cm lange stukken gesnede; n 1/2 liter ongezouten kippebouillon 1 rode paprika, in 1/2 cm brede reepjes ge; sneden 1 groene paprika, in 1/2 cm brede reepjes ge; snedenVoorbereiding : Meng de knoflook met de tijm, het mosterdpoeder, zout, paprikapoeder en de peperkorrels. Schep de reepjes kip goed om met een derde van dit mengsel en het citroensap. Laat de kip op kamertemperatuur marineren terwijl u de groenten bereidt. Laat de boter smelten in een grote, zware pan op een matig hoog vuur. Doe de ui en selderij erin en fruit deze onder regelmatig roeren ongeveer 8 minuten tot de ui glazig is. Roer er vervolgens de bloem en de rest van het specerijenmengsel door en laat het geheel nog 2 minuten fruiten. Voeg dan de tomaat en laurierblaadjes toe, draai het vuur wat lager en laat het geheel 15 minuten sudderen. Verhit intussen de olijfoliein een grote, zware koekepan op een matig hoog vuur. Voeg de okra toe en sauteer de stukjes al roerend in ongeveer 5 minuten aan alle kanten bruin. Zet de okra weg. Voeg de gemarineerde kip, de bouillon en paprika toe aan het tomatenmengsel. Laat alles, terwijl u af en toe doorroert, nog 20 minuten sudderen. Roer voor het opdienen de okra door het stoofgerecht en laat het geheel goed doorwarmen. -