50 gm boter 300 gm (griekse) feta 3 eieren 200 deciliter griekse of bulgaarse yoghurt 100 gm geraspte leer- of maasdammer 4 volle eetlepels bloem 1 zout 1 peper 1 mespunt tijm 12 olijven De boter smelten en iets laten afkoelen. De feta raspen of klein snijden. In een kom de eieren loskloppen, de yoghurt en de boter toevoegen en de feta en 75 g van de geraspte kaas erdoor roeren. Hierboven de bloem zeven en erdoor spatelen. Op smaak brengen met zout, peper en tijm en het mengsel in een ingevette platte taartvorm van ca. 22 cm doorsnede scheppen, de rest van geraspte kaas erover strooien. De taart in een vrij hete oven (200 gr. C) in ca. 30 minuten gaar bakken. De olijven er als garnering op leggen. In punten serveren met een komkommersalade of een Griekse boerensalade van sla, veel tomaat, olijven, knoflook en komkommer. Variatie: van 200 g feta uitgaan, en de Leer- of Maasdammer door geraspte geitenkaas vervangen.