250 gm kleine witte uien 700 gm runderlappen 1 verse reuzel (of vers spek) 1 teentje knoflook 1 theelepel karwijzaad 1/2 theelepel majoraan 1 laurierblaadje 1 zout 300 gm ontvelde tomaten 1 eetlepel citroensap 1 bouillonblokje 3 eetlepels paprikapoeder 1/2 bekertje zure room of dikke yoghur; tVoorbereiding stijd: circa 20 minutenVoorbereiding stijd: circa 80 minuten, 5 minuten in de uitgeschakelde magnetron Pel en snipper de uien. Snijd het vlees in blokjes ter grootte van een walnoot en leg het in één laag in een magnetronschaal met een vrij hoge rand. Leg er de uien op, de reuzel (of het spek) in stukjes, het uitgeperste teentje knoflook, het karwijzaad, de majoraan en het laurierblaadje. Doe er een klein beetje zout bij, roer alles door en zet de schaal 10 minuten op het naar beneden gekeerde ovenrooster in de op de hoogste stand geprogrammeerde magnetron. Voeg de tomaten, het citroensap, 1/2 glas water, het verkruimelde bouillonblokje en het paprikapoeder bij het vlees. Vermeng alle ingrediënten, doe het deksel op de schaal en zet de bereiding nog 70 minuten voort op de helft van het vermogen. Roer op de helft van de bereidingstijd het vlees door, zodat wat in het midden van de schaal lag nu tegen de rand komt. Roer 5 minuten voor het einde van de bereidingstijd de zure room of yoghurt door de goelasj. Laat de goelasj, als de tijd om is, nog 5 minuten in de uitgeschakelde magnetron staan en serveer hem met aardappelen uit de oven.