5 uien 50 gm boter 600 gm hacheevlees 1 zout 1 zwarte peper 2 eetlepels bloem 1 runderbouillonblokje 1/2 liter warm water 2 eetlepels azijn 1 theelepel suiker 2 laurierblaadjes 4 kruidnagels Pel de uien en snijd ze in stukken. Smelt de boter in een braad-pan en braad het vlees onder voortdurend roeren aan. Voeg na ca. 2 min. de stukken ui toe. Breng vlees en uien op smaak met zout en peper. Bestuif met bloem en roer goed door elkaar. Verkruimel het bouillonblokje boven het vlees en voeg ca. 1/2 l warm water toe. Het vlees moet net onderstaan. Voeg de azijn, suiker, laurierblaadjes en kruidnagels toe. Breng het geheel langzaam aan de kook. Zet de deksel schuin op de pan zodat een klein kiertje open blijft. Sudder de hachee in ca. 3 uur gaar op een zeer laag vuur (u kunt eventueel een vlamverdeler gebruiken). Proef de jus en breng de hachee eventueel nog op smaak met zout en peper. Serveer de hachee met aardappelpuree en rode kool met appeltjes. VARIATIE U kunt in plaats van hacheevlees ook heel goed 600 g doorregen rib- of runderlappen gebruiken. Snijd het vlees in dobbelsteentjes.