6 eetlepels olijfolie 8 worteltjes, in stukjes 2 preien, in ringetjes 1 klein blik linzen (200 g), afgespoeld en; uitgelekt 2 grote blikjes tomatenpuree (a 140; g) 2 liter groentebouillon 100 gm gekookte volkorenmacaroni 100 gm doperwtjes (diepvries) 1 peper 1 zout Verhit de olie in een grote pan en bak de wortel- en preistukjes al roerend gedurende 3 minuten op een matig hoog vuur. Schep de linzen en witte bonen erdoor. Roer de tomatenpuree door de groenten, giet de bouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Laat de soep vervolgens 5 minuten koken met het deksel schuin op de pan. Voeg dan de macaroni en de doperwtjes toe en kook de soep nog ongeveer 10 minuten. Breng de soep op smaak met wat peper en zout. Serveertip: Geef er donkerbruin boerenbrood bij met knoflookolie of tapenade.