Kabeljauw-spinazieschotel

2 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

400 gm kabeljauwfilet (vers of diepvries) 1 pkg diepvriesspinazie (750 gr) of 1500; gr verse spinazie 1 boter of margarine 1 zout 1 dille 1 zwitserse strooikaas 1 paneermeel 125 ml zure room Diepvries-kabeljauwfilet en/of diepvriesspinazie eerst laten ontdooien. De oven voorverwarmen op 180 graden C (gasovenstand 3-4). Een ovenschotel invetten met boter. De vis inwrijven met zout en dille en in de ovenschotel leggen. Als men verse spinazie gebruikt, de spinazie wassen en ontdoen van steeltjes en lelijke blaadjes. De spinazie aan de kook brengen en laten slinken (ca. 5 minuten). Hierbij de groente af en toe omleggen. Als de groente geslonken is, zout toevoegen. Zwitserse strooikaas en paneermeel door de spinazie mengen (ook door de diepvriesspinazie) en deze op de vis leggen. De zure room erover schenken. Het geheel in ca. 1/2 uur in de warme oven gaar laten worden.

Kabeljauw-spinazieschotel is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Romige aardappel-spinazieschotel
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel van spinazie met kaas
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige pastaschotel met spinazie
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spinaziefusilli uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tuinerwten-muntpuree met kabeljauw en chorizo
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse kabeljauw met noedels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chili-kabeljauw met broccoli en aardappels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept