Kikkererwten-stoofschotel

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

250 gm basmatirijst 2 blikken royal mail kikkererwten (; a 400 g) 2 uien 1 teentje knoflook 2 eetlepels olijfolie 1 blik tomaatblokjes (400 g) 1 1/2 deciliter droge witte wijn 1 laurierblaadje 1 peper 1 zout Bereiden: Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing. Kikkererwten laten uitlekken. Ui en knoflook pellen en snipperen. Olijfolie verhitten in braadpan. Ui en knoflook ca. 1 minuut al omscheppend bakken. Tomaatblokjes, kikkererwten, witte wijn en laurier toevoegen. Geheel ca. 15 minuten laten stoven. Laurierblad verwijderen. Op smaak maken met peperen zout. Lekker met sla. Bevat per eenpersoonsportie: 245 kilocalorie‰n eiwit 12 g vet 9 g koolhydraten 39 g WIJNCATEGORIE: 1 Lichte, frisse, fruitige witte wijnen. Khan Krum Roesling and Dimiat

Kikkererwten-stoofschotel is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Griekse stoofschotel
Bekijk recept
Gestoofd konijn
2u40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Marokkaanse stoofschotel met groenten
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stoofschotel met pompoen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Bloemkoolcurry met ananas-amandelsalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Scampi met hummus en lauwwarme sesamvinaigrette
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Bietenhummus
10 min Snack
Bekijk recept
Kikkererwten-paprikastoofpot
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept