100 gm bruine linzen 100 gm bakbacon in dikke plak 400 gm rundergehakt 400 gm tomaten gepelde 1/2 bouillontablet 1 kerstomaatje 1 ui grote 1 teentje knoflook 1 theelepel basilicum 1 theelepel oregano 1 peper spaanse groene 1 basilicumblaadje 1 zout 1 peper Benodigde materialen: een kom, een zeef, een ovenvaste schaal, wat magnetronfolie en wat keukenpapier.Voorbereiding (3 uur 2 min). De linzen wassen, 3 uur in water laten weken en vervolgens in een zeef laten uitlekken.Voorbereiding (15 min). De bacon in kleine blokjes snijden. De ui en de knoflook pellen en fijnsnipperen. De Spaanse peper van zaad en zaadlijsten ontdoen, het vruchtvlees wassen en klein snijden. De bacon in de ovenvaste schaal afgedekt met keukenpapier in circa 4 minuten op vol vermogen uitbakken. De ui en de knoflook erdoor roeren en (onafgedekt) in circa 3 minuten op vol vermogen glazig bakken. De Spaanse peper met het gehakt erdoor roeren en (onafgedekt) circa 7 minuten op drie kwart vermogen verwarmen tot het vlees niet langer roze is. Tussendoor enkele malen losroeren.Voorbereiding (25 min). De uitgelekte linzen met de tomaat, de basilicum, oregano, het bouillontablet en zout en peper naar smaak erdoor roeren en (afgedekt) in circa 5 minuten op vol vermogen aan de kook brengen. De schotel vervolgens (afgedekt) nog circa 17 minuten op driekwart verwarmen tot de linzen gaar zijn en het gerecht door en door warm. Garneren met gehalveerde kerstomaatjes en blaadjes basilicum. Lekker bij zuurkool.