2 eieren 1 paprika 2 tengels bleekselderij 1/4 bloemkool (150 g) 2 tomaten 1 dunne prei (150 g) 1/2 kleine kropsla 1/4 l blik doperwten 250 g leerdammer kaas 3 el (halfvette) mayonaise 2 el whisky-cocktailsaus 2 el yoghurt Eieren in 10 min. hardkoken. Laten schrikken, pellen en in stukjes snijden. Paprika wassen, zaadlijsten verwijderen en in reepjes snijden. Bleekselderij wassen en in smalle stukjes snijden. Bloemkool wassen en in roosjes verdelen. Tomaten wassen en in partjes snijden. Prei wassen en in dunne ringen snijden. Sla wassen en uitslaan. In reepjes snijden. Doperwten afgieten. Kaas in smalle staafjes snijden. In grote schaal alle groenten en kaas door elkaar mengen. In kommetje doen: mayonaise, cocktailsaus en yoghurt. Tot sausje roeren. Tot gebruik salade en sausje in koelkast zetten. Ei en sausje door salade scheppen. Lekker met knäckebröd. voedingswaarde : 465 kcal p.p.
Maaltijd-preisalade met kaas en paprika is een recept van De Virtuele Keuken