2 uien 1 rode paprika 1 gele paprika 1 groene paprika 1 courgette 100 g sperziebonen 2 tenen knoflook 4 eetl. olijfolie 1/2 l blik gepelde tomaten zout en versgemalen peper 2 eetl. fijngehakte peterselie 150 g geraspte belegen kaasVoorbereiding : Snipper de gepelde uien. Maak alle paprika’s schoon. Snijd het kapje van de paprika’s, haal de zaadlijsten en zaadjes eruit en snijd de paprika’s in repen. Snijd de uiteinden van de courgette. Snijd de courgette in plakken van een halve cm. dik. Maak de sperziebonen schoon en breek ze doormidden. Pel de knoflook.Voorbereiding : Verhit de olie in een pan en bak hierin de gesnipperde ui zacht en glazig. Voeg de repen paprika, de ourgetteplakjes, de sperziebonen, de tomaten inclusief het vocht uit blik en de knoflook uit de knijper toe. Breng op smaak met peper en zout. Roer alles goed door elkaar. Voeg ongeveer een kwart liter water toe. Breng alles aan de kook. Temper de hittebron en stoof de groenten met een deksel op de pan circa 10 minuten. Roer de peterselie door de groenten. Schep de groenten in een vuurvaste schaal. Bestrooi de groenten met de geraspte kaas en plaats de schaal enkele minuten onder de ovengrill. Zet de schaal op tafel zodra de kaas is gesmolten. Suggestie: Eet bij dit gerecht warm stokbrood, beetgaar gekookte pasta of rijst. Wijnadvies: Heerlijk met een glaasje Chianti, niet te zwaar en lekker fruitig. Wellicht ook een beetje koel schenken (14-16°C). -