500 gm wortels 1 courgette 1 eetlepel olijfolie 1 ui in partjes 1 zout naar smaak 1 zakje saffraan (1/2 gram) of 1 theelepel kurkuma (geelwortel) 1 theelepel chilipoeder 1/2 theelepel tijm 1 groentebouillon 1 handje gedroogde pruimen Wortels schillen, in de lengte in 4-en snijden en in stukken van 4 cm snijden. Courgette wassen en op dezelfde manier snijden als de wortels. Verhit de olie in een ruime (gietijzeren) pan en bak hierin de uienpartjes met wat zout tot ze beginnen te bruinen. Voeg de wortel toe en bak nog 5 minuten. Voeg kruiden toe en roer het goed door. Voeg zoveel bouillon toe dat de groenten half onder water staan en roer de pruimen erdoor. Evt. nog wat extra zout naar smaak toevoegen. Een uurtje op een lage pit laten sudderen. Na 30 minuten de courgette toevoegen en nog een keertje doorroeren. Lekker met couscous.
Marokkaanse wortel-courgette stoofschotel is een recept van De Virtuele Keuken