Mosterdsoep met asperge en ham

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

3 bosuitjes 500 g groene asperges 2 sneetjes witbrood 2 eetlepels olie 3 blikjes mosterdsoep (soep culinair à 400 g,; ah) 1 pak doperwten (diepvries, 450 g) 1 pak hamreepjes (ca. 200 g, ah) peper Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden. Van asperges van onderkant ca. 2 - 3 cm houtachtige uiteinden afsnijden en asperges in stukjes van ca. 2 cm snijden. Van brood korstjes afsnijden en brood in blokjes snijden. In pan olie verhitten en broodblokjes al omscheppend in ca. 2 minuten goudbruin bakken. Op keukenpapier laten uitlekken. Mosterdsoep volgens gebruiksaanwijzing aan de kook brengen. Asperges, doperwten en bosui toevoegen en soep 5 à 6 minuten zachtjes laten koken. Hamreepjes door soep roeren en op smaak brengen met peper. Soep over vier borden verdelen. Garneren met croûtons. Serveren met sneetjes brood. voedingswaarde : 490 kcal p.p.
-

Mosterdsoep met asperge en ham is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Ovenschotel met boursin en ham
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Warme bonensalade met krokante ham
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schorseneren met ham en ei
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sandwich ham met geroosterde tomaat
20 min
Bekijk recept

Mosterdsoep
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Mosterdsoep
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Maaltijdmosterdsoep met kaastoast
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosterdsoep met asperges en ham
10 min Voorgerecht
Bekijk recept