- Halveer de shii-takes (snijd grote exemplaren in vieren).
- Maak de prei schoon en snijd ze in smalle ringen.
- Voeg de shii-takes en de preiringen aan de bouillon toe en laat ze ca. 2 minuten koken. Voeg de woknoedels toe en laat ze 2 minuten koken, trek de noedels na 1 minuut koken uit elkaar.
- Breng de noedelsoep op smaak met enkele druppels sojasaus.
- Verdeel de hamreepjes over 4 diepe borden of grote kommen en schep de noedelsoep erop. Strooi er wat gebakken uitjes over. Op tafel: Zet Conimex Kroepoek en Sambal op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen en erbij te nemen. Lekker anders kan ook: In plaats van verse shii-takes kun je ook 75 g gedroogde shii-takes gebruiken. Laat deze eerst 15 minuten weken in ruim lauw water, halveren of in vieren snijden en dan pas aan de bouillon toevoegen (eventueel met het weekwater). En als je liever reepjes gerookte kipfilet neemt dan hamreepjes, kan dat prima. Bevat per portie: Energie: kcal 250 / eiwitten 13 g / vet 8 g / koolhydraten 28 g Halveer of vermenigvuldig de ingrediënten verhoudingsgewijs voor minder of meer personen. "},"recipeYield":"4 "}