200 g sperziebonen 200 g bloemkoolroosjes 200 g broccoliroosjes 200 g wortel, in stukjes 50 g boter, in blokjes 1 teentje knoflook, geperst 2 sjalotjes, fijngesnipperd 100 g havermout 100 g parmezaanse kaas, geraspt boter om in te vetten mespuntje zout Verwarm de oven voor op 200°C. Stoom de sperziebonen circa 5 minuten in een stoompan. Stoom vervolgens de bloemkool, broccoli en wortel 10 minuten mee. Kneed in een kom boter, knoflook, sjalotjes, havermout, Parmezaanse kaas en zout door elkaar tot een kruimeldeeg. Schep de groenten in de ovenschaal en verdeel het deeg over de groenten. Bak de schotel circa 15 minuten in de oven tot de korst goudbruin en knapperig is. Lekker met zilvervliesrijst. voedingswaarde : 380 kcal p.p.
Ovenschotel met gemengde groenten en een krokante havermoutk is een recept van De Virtuele Keuken
Dit vind je misschien ook lekker
Ovenschotel met gemengde groenten en een krokante havermoutk