200 gm witte bonen 250 gm varkenspoelet 500 gm gesneden prei 250 gm gesneden uien 1 tijm 1 peper 1 zout 1 laurierblad 1/2 theelepel gemalen foelie 2 eetlepels olie 500 gm aardappelen 2 rode paprika's 1 theelepel chilipoeder 250 gm gekruid gehakt Week de bonen 12 uur in ruim koud water. Breng het poelet met 1½ liter water aan de kook. Voeg de bonen, de helft van de prei, de helft van de uien, tijm, peper, zout, laurier en foelie toe. Breng dit aan de kook en laat het 1¼ uur zachtjes koken. Schil intussen de aardappelen en snijd ze in blokjes. Maak de paprika's schoon en snijd ze in stukjes. Verhit in een braadpan de olie en fruit hierin zachtjes de overgebleven prei en ui circa 5 minuten. Schep de aardappelblokjes en de chilipoeder erdoor en voeg de paprika's toe. Doe de gefruite groenten samen met het tot balletjes gemaakte gehakt bij de soep en kook de soep nog 15 minuten.