Russische bietensoep

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1 liter runderbouillon 4 middelgrote bieten, geraspt 200 gm wortels, geraspt 2 eetlepels verse dille, gehakt + extra om te; garneren 1 het sap van 2 sinaasappels 3 tomaten, ontveld en in blokjes 3 eetlepels tomatenpuree 2 eetlepels bruine basterdsuiker 2 laurierbladeren 3 grote vastkokende aardappels, gesc; hild en in blokjes 50 ml melk of karnemelk 2 eetlepels verse krulpeterselie, gehakt 1 schenkbare crème fraiche 1/2 komkommer, in blokjes 1 zout en versgemalen zwarte peper In een originele Russische borsjt gaan azijn en boter. Voor deze slanke versie wordt sinaasappelsap gebruikt en room met een laag vetpercentage. In Rusland worden allerlei soorten vlees in de bouillon gebruikt. Deze versie is vegetarisch. Wie wel vlees wil, kan voor de bouillon rundvlees en/of karbonades nemen die, als ze gaar zijn, in stukjes aan de soep worden toegevoegd. Breng de bouillon aan de kook. Zet de hittebron laag. Voeg de biet, wortel, dille, tomaten, tomatenpuree, suiker, laurier en het sap toe. Doe een deksel op de pan en laat de soep 20 minuten zachtjes koken. Doe de aardappel erbij en laat de soep nog 10 minuten koken op een laag vuur. Roer de karnemelk door de soep. breng de soep op smaak met zout en flink wat peper. Garneer met peterselie, dille, een scheut room en blokjes komkommer. Lekker met: donker boerenbrood. De niet-lijners kunnen daar roomboter op doen, zoals in Rusland en wat extra zure room.

Russische bietensoep is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Bietensoep met appel
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Bietensoep met boerenrookworst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige bietensoep
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bietensoep met rookworst
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Stokjesbrood Russische salade
40 min Snack
Bekijk recept
Russische zalmsalade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Veldsla en witlof op Russische wijze
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gekarameliseerde ananas, kruidensap, frambozengel en sorbet van rode wijn
20 min Nagerecht
Bekijk recept