4 sjalotjes 750 g (doorregen) riblappen 2 eetl. arachide- of zonnebloemolie zout 2 tenen knoflook 2 theel. chilipoeder 1 salamblad (of laur 1/2 theel. laospoeder 1/2 theel. gemberpoeder 1/2 l vleesbouillon 4 eetl. ketjap manis 125 ml kokosmelkVoorbereiding : Snipper de gepelde sjalotjes. Snijd het vlees in dobbelstenen. Pel de knoflook.Voorbereiding : Verhit de olie in een braadpan. Bak het vlees snel aan alle kanten aan en bestrooi het daarna met zout. Voeg de gesnipperde sjalotjes, de knoflook uit de knijper, het chilipoeder, salamblad, laospoeder en gemberpoeder toe. Schep alles door het vlees en giet de bouillon en ketjap in de pan. Breng aan de kook. Temper de hittebron en laat het vleesmengsel, eventueel met een vlamverdeler onder de pan, ongeveer anderhalf uur zachtjes stoven. Haal het salamblad uit de pan. Giet de kokosmelk in de pan en breng aan de kook. Roer de kokosmelk door het vlees en laat alles, zonder deksel, nog eens 5 minuten zachtjes pruttelen. Suggestie: Geef bij dit gerecht rijst of mie. Wijnadvies: Een stevig type Beaujolais, een Spaanse La Mancha of Valdepeñas (14-16°C) of een Argentijnse Malbec of Merlot (16-18°C). Voedingswaarde per persoon: eiwit: 66 g vet: 36 g koolhydraten: 12 g kcal (kj): 636 (2672) -
Smoor van rundvlees met indische kruiden en kokosmelk is een recept van De Virtuele Keuken