1 kg aardappels (kruimig) 1 zout 1 peper 500 gm rode uien 1 unox gelderse rookworst (375 g) 1/2 duopakje magere spekblokjes ( a ca; . 250 g, ah) 1/2 zakje gewelde pruimen zonderpit (; a 250 g, ah) 100 ml melk 2 eetlepel(s) gembersiroop Bereiden: Aardappels schillen, wassen en in stukjes snijden en met zout in ca. 20 minuten gaar koken. Uien pellen en in ringen snijden. Rookworst verwarmen volgens gebruiksaanwijzing. In grote koekenpan spekjes ca. 4 minuten bakken. Uien toevoegen en ca. 10 minuten zachtjes meebakken. Intussen pruimen in stukjes snijden. Aardappels afgieten en er met melk puree van maken. Spekjes, ui en pruimen erdoor scheppen. Op smaak brengen met zout, peper en gembersiroop. Rookworst bij stamppot serveren.Voorbereiding stijd: ca. 25 minuten Bevat per eenpersoonsportie: 720 kilocalorie‰n eiwit 28 g vet 39 g koolhydraten 65 g WIJNCATEGORIE: 2 Ronde, fruitige, soms wat kruidige witte wijnen. Montestell Chenin Blanc