5 eieren m 6 blaadjes diepvries bladerdeeg broodkruim of 2 eetl. ongekruid pan; eermeel 2,5 dl slagroom 2 theelepels tijm zout en peper 1 grote stengel prei in ringen 1 kleingesneden rode paprika 1 kleingesneden gele paprika 1 kleingesneden groene paprika Nodig in de keuken: oven op 200 °C (heteluchtoven 175 °C), plank, deegroller of lege fles, quichevorm van 24 cm, kom en bestekVoorbereiding : - Neem de eieren 10 minuten van tevoren uit het doosje in de koelkast - Zet de oven aan - Ontdooi het deeg en rol uit tot een cirkel - Bekleed de ingevette quichevorm met het deeg - Verdeel broodkruim over de bodem - Klop 4 eieren los met de room, de kruiden en de groenten - Vul hiermee de vorm en vouw de rand een beetje om - Klop het overige ei los en bestrijk hiermee de rand - Bak de quiche in 50-55 minuten goudbruin en gaar - Lekker met versgebakken brood Wijntip: witte Riesling uit Franse Elzas Eitip: eierquiche is gemakkelijk van tevoren te maken en dan op te warmen in de oven Voedingswaarde per persoon circa: Energie in KJoules/Kcalorieen 1182/281 Eiwitten in gram 12 Vetten in gram 20 Koolhydraten in gram 14 Vezels in gram 4