2 eetlepels boter 3 lente-uitjes; in schuine reepjes 1 stukje gemberwortel 4 eieren zout 1 peper 2 eetlepels melk ketoembar (koriander) 1 blikje krab; uitgelekt Schil de gemberwortel en snij ze in dunne reepjes. Laat in 1 el boter de lente-ui ca. 3 minuten zachtjes bakken. Voeg de gember toe en bak die ca. 3 minuten mee. Klop de eieren los met zout, peper, de melk en een mespunt ketoembar. Smelt in een grote koekepan 1 el boter. Schenk het eimengsel in de pan. Verdeel er de lente-ui, gember en krab over. Laat de omelet op laag vuur stollen. Serveer er Foe Yong Hai-saus bij. Foe Yong Hai-saus Breng 2 1/2 dl gezeefde tomaten met 1-2 el gembersiroop, 1/ 2 verkrui- meld bouillontablet, 1 tl bruine basterdsuiker en 1 el ketjap aan de kook. Laat de saus ca. 5 minuten zachtjes koken.
Foe yong hai met krab en lente-uitjes is een recept van De Virtuele Keuken