5 losgeklopte eieren 50 gm gekookte kip, of reepjes ham, geko; okte garnalen 1 stengel bleekselderij, zeer fijn g; ehakt 4 chinese paddestoelen, in water met; zout 10 minuten gekookt 50 gm tauge 1 klein uitje, gepeld en gehakt 1 zout, zwarte peper uit de molen 1 eetlepel rijstwijn of droge sherry 1 olie om te bakken ----Voor de saus:---- 300 deciliter kippebouillon 1 eetlepel tomatenpuree of tomatenketchup 1 eetlepel maizena opgelost in een klein beet; je water 1 eetlepel zoete ketjap 1 mespunt cayennepeper 1 mespunt zout 1 theelepel sesamolie 1 voor de garnering: 1 peterselie Vermeng de losgeklopte eieren met het vlees of de garnalen. Dep de paddestoelen droog, snijd de steeltjes eraf en doe ze weg. Maak reepjes van de hoedjes. Verwijder de groene velletjes van de taugé en doe het samen met de padde- stoelen door de eieren. Breng op smaak met zout, peper en rijstwijn of sherry. Vermeng alle ingrediënten voor de saus, laat het al roerende heet worden en iets indikken. Houd de saus warm. Verhit 1-2 el olie in een koekepan of wok. Doe er de helft van het eiermengsel in en bak op niet te hoog vuur de onderkant lichtbruin. Keer de omelet om, laat de andere kant even stollen en laat hem op een verwarmde schaal glijden. Bak op dezelfde wijze de tweede omelet en doe die eveneens op de schaal over. Begiet de omeletten met de saus, garneer ze met peterselie en serveer ze direct.