8 eieren 75 g paneermeel 150 g verse roomkaas met kruiden* zout peper 5 beschuiten 3 andijviebladeren frituurolie/-vet * Verse roomkaas met kruiden is te koop van de merken Boursin, Paturain en Philadelphia. 6 eieren in 10 min. hardkoken. Laten schrikken en pellen. Laten afkoelen. Intussen in diep bord 2 eieren losroeren. In ander diep bord paneermeel strooien. In kom doen: roomkaas, zout en peper. Beschuiten erboven heel fijn verkruimelen. Goed door elkaar mengen. Kaas-beschuitmengsel rondom eieren plakken. Eieren voorzichtig eerst door ei halen, dan door paneermeel wentelen. 1 keer herhalen. Tot gebruik afgedekt in koelkast leggen. Vergiet bekleden met keukenpapier. Andijvie wassen en uitslaan. In stukken scheuren. In frituurpan olie/vet verhitten tot witte damp ontstaat (175°C). Eieren met 3 tegelijk in ± 3 min. goudbruin frituren. In vergiet laten uitdruipen. Schaal bekleden met andijvie. Eieren erop leggen. Lekker met aardappelpuree en andijviesalade. voedingswaarde : 450 kcal p.p.
Gefrituurde eieren met verse roomkaas met kruiden is een recept van De Virtuele Keuken