Indiase eiercurry

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

8 eieren 2 uien 2 tenen knoflook 1 olie 2 laurierblaadjes 1 eetlepel ketoembar (gemalen koriander) 1 theelepel gemalen komijn (djinten) 1 theelepel kurkuma (koenjit) 100 gm gepelde tomaten (blik) 1 zout 1 cayennepeper 1 paar takjes koriander Eieren in 10 minuten hard koken, laten schrikken, afkoelen, pellen, halveren. Uien pellen en snipperen. Knoflook pellen en fijnhakken. In wok olie verhitten, ui 3 minuten bakken. Laurier, knoflook, koriander en komijn toevoegen, 2 minuten omscheppend bakken. Kurkuma erover strooien. Tomaten met vocht toevoegen. Curry zachtjes aan de kook brengen, 20 minuten laten stoven, zachtjes aan. Het moet een dikke saus worden. Op smaak brengen met zout en peper. Eieren toevoegen en 5 minuten meeverwarmen. Koriander erboven fijnknippen. Lekker met basmati rijst of met naan brood.

Indiase eiercurry is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Eiercurry met naanbrood
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Eiercurry
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Eiercurry met broccoli en rijst
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Eiercurry
10-20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kip in yoghurt met mangochutney
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tandoorikip en groenten met pappadums
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kerriesoep met wortel en koriander
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tartaar van mango en pompoen
25 min Voorgerecht
Bekijk recept