8 scharreleieren 1/2 groentebouillontablet of wat bouil; lonpoeder 3 bosuitjes 2 cm gemberwortel 2 rode paprika´s 250 gm sperziebonen 1 olie 1 eetlepel milde currypasta (patak´s) 1 verse koriander of peterselie 1 blikje kokosmelk 400g 2 eetlepels zoete ketjap Eieren hard koken, pellen, in grote stukken of plakken snijden. Bouillontablet of -poeder in pan met kokend water oplossen. Bosuitjes in ringetjes snijden. Gemberwortel schillen en fijn raspen. Paprika´s in dunne reepjes snijden. Sperziebonen baard eraf halen en in tweeën breken. Olie in pan, bosui en gember en currypasta paar minuten zachtjes bakken. Bouillon en kokosmelk toevoegen, aan de kook brengen. Ketjap, paprika en sperziebonen toevoegen, 20 minuten zachtjes koken. Eieren voorzichtig erbij, nog 5 minuten zachtjes koken. Bestrooien met koriander of peterselie. Heerlijk met naanbrood of rijst. Bijzonderheden: bereidingstijd: 45 minuten