4 middelgrote eieren 2 tenen knoflook 3 grote preien boter om in te vetten 75 g zachte boter 50 g bloem 150 ml melk 50 g broodkruim 2 el pesto 1 potje (290 g) gemarineerde paprika’s (toko) peper zout Verwarm de oven voor tot 180°C (stand 5). Splits de eieren. Pel de knoflook en snijd de tenen in stukjes. Snijd de preien in dunne ringen. Vet een platte cakevorm van 25 x 30 cm in en bekleed met bakpapier. Smelt 50 g van de boter en voeg al roerend de bloem toe. Voeg dan al roerend de melk toe, tot een saus is ontstaan. Laat even zachtjes doorkoken. Neem van het vuur. Klop door de saus de eidooiers, de helft van de knoflook en peper en zout. Laat de prei 4 - 5 min. in water koken. Laat de prei als deze zacht is uitlekken en pureer hem in de keukenmachine fijn. Voeg de prei aan de saus toe. Laat iets afkoelen. Sla het eiwit stijf totdat er zachte pieken ontstaan en spatel dit door de saus. Giet dit in de vorm en bak in 10. min. goudbruin. Bak in het restant van de boter de knoflook en het broodkruim goudbruin. Spreid dit uit op een stuk bakpapier dat iets groter is dan de cakevorm. Keer de rollade op het bakpier en laat iets afkoelen. Pureer de gemarineerde paprika’s. Bestrijk met de paprika’s en de pesto en houd iets van de paprikasaus apart voor de dressing. Breng op smaak met peper en zout en rol aan een korte kant op. Dien in plakken op. Lekker met een rucolasalade. voedingswaarde : 405 kcal p.p.