Boekweitomelet

3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

4 eieren 1 eetl ketjap 100 gr gekookte boekweit 100 gr gekookte linzen 1/2 ui 1 eetl margarine 1 eetl bieslook 4 eetl geraspte edammer 1. Klop de eieren los in een kom. Doe de ketjap, boekweit en linzen er ook bij. Roer nog even stevig door.

2. Pel de halve ui, hak hem in fijne snippertjes. Doe de uisnippertjes ook in de kom.

3. Verhit in een koekenpan nu de margarine. Bak - de hittebron op de hoogste stand - snel een goudbruine omelet. Haal met een vork het eibaksel steeds los van de bodem zodat u een luchtig omelet krijgt. Draai de hittebron nu op de laagste stand. Strooi de bieslook en ten slotte de kaas over de omelet. Zet een deksel schuin op de pan en laat de kaas zo in 5 minuten smelten. Serveer meteen. Variatie: Ook andere (gekookte) granen komen in aanmerking voor de vulling van een omelet, bv tarwevlokken, gierst of havervlokken. Lekker met: een frisse salade.

Boekweitomelet is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Boekweitomelet Met Kaas
0-10 min -
Bekijk recept

Boekweitomelet Met Kaas
0-10 min -
Bekijk recept