1 grote ui 1 kg tomaten 1 el boter of margarine 2 tl bouillonpoeder 2 tl tijm 1 tl oregano versgemalen peper 2 teentjes knoflook 3 takjes peterselie 4 eieren zout Alle ingrediënten klaarzetten. Ui pellen en snipperen. Tomaten wassen en in stukjes snijden. In koekenpan boter verhitten. Ui ± 2 min. fruiten. Aan ui toevoegen: tomaat, bouillonpoeder, tijm, oregano en peper. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Al roerende op hoog vuur ± 8 min. verhitten tot groot deel van vocht verdampt is. In kopje peterselie fijnknippen. Door tomatenmoes roeren. Vuur laag draaien. In tomatensaus 4 holletjes maken. Hierboven voorzichtig eieren breken. In ± 6 min. eiwit laten stollen. Eieren bestrooien met zout en peper. Lekker met macaroni. voedingswaarde : 150 kcal p.p.