8 eieren 2 chili pepers 3 lente uien 3 teentjes knoflook 5 cm verse gemberwortel 1 st citroengras trassi (mespunt) 1 wat olie 250 ml kokosmelk uit blik of aangemaakt (; ongezoet) 2 eetlepels bruine basterdsuiker kook eieren in 10 minuten. eieren laten schrikken, af laten koelen, pellen pepers wassen, halveren in de lengte, pitjes en stelen verwijderen. snijd de helften in dunne reepjes, trek huishoudhandschoenen aan bij het aanraken van de pepers. maak de lente uien schoon, wassen, in dunne ringetjes snijden. knoflook uitpersen. gember schillen en raspen. citroengras (verdikte deel van de stengel) fijn hakken. trassi verkruimelen. olie verhitten. alle kruiden op matig vuur roerbakken 3 minuten kokosmelk en suiker toevoegen saus iets laten inkoken eieren erin leggen op matig vuur nog 3 minuten laten trekken afmaken met zout Bijzonderheden: lekker met rijst, komkommersalade, kroepoek