175 ml water 300 gm fijne tafelsuiker 8 limoenen 1 verse munt om te garneren 1 limoenschil om te garneren 1 eventueel 1-2 dl witte rum Stap 1 Kook het water met de suiker tot de suiker is opgelost. Laat de siroop afkoelen. Stap 2 Rasp de schil van de twee limoenen en pers de limoenen uit. Meng de siroop met het sap en het raspsel. Stap 3 Doe het mengels in een platte bak in de vriezer en maak het met een vork om het uur los tot het een grove, korrelige structuur heeft. Serveer meteen of bewaar de granita in de vriezer. Haal de granita dan 30 minuten voor het serveren uit de vriezer en zet de bak in de koelkast. Garneer met verse munt en limoenschil en schenk er eventueel nog wat rum overheen. Of draai het mengsel 40 minuten in de ijsmachine tot limoensorbetijs Serveertip: doop de rand vna een glas eerst in eiwit en daarna in een mengsel van fijne tafelsuiker en limoenraspsel.