Granita van limoen

2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

175 ml water 300 gm fijne tafelsuiker 8 limoenen 1 verse munt om te garneren 1 limoenschil om te garneren 1 eventueel 1-2 dl witte rum Stap 1 Kook het water met de suiker tot de suiker is opgelost. Laat de siroop afkoelen. Stap 2 Rasp de schil van de twee limoenen en pers de limoenen uit. Meng de siroop met het sap en het raspsel. Stap 3 Doe het mengels in een platte bak in de vriezer en maak het met een vork om het uur los tot het een grove, korrelige structuur heeft. Serveer meteen of bewaar de granita in de vriezer. Haal de granita dan 30 minuten voor het serveren uit de vriezer en zet de bak in de koelkast. Garneer met verse munt en limoenschil en schenk er eventueel nog wat rum overheen. Of draai het mengsel 40 minuten in de ijsmachine tot limoensorbetijs Serveertip: doop de rand vna een glas eerst in eiwit en daarna in een mengsel van fijne tafelsuiker en limoenraspsel.

Granita van limoen is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Quinoasalade met rivierkreeftjes en krab
30 min-
Bekijk recept
'Watervalrundvlees': Biefstuk met limoen-sjalotdressing
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geglaceerde worteltjes
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Cappucino van rode vruchten met gemberroom
15 min- Nagerecht
Bekijk recept

Chocolademousse met granita van appel en mintmeringue
1u30 min Nagerecht
Bekijk recept
Frisse ananasgranita
370 min-
Bekijk recept
Koken met koffie: Irish coffee, Koffiegranita en Mokkamelk
20 min
Bekijk recept
Aardbeiengranita met limoen
10 min Nagerecht
Bekijk recept