1 kg pruimen, gehalveerd en ontpit 6 eetlepels vloeibare honing 225 gm volkorenmix voor brood of volkoren; meel en bakpoeder 2 eetlepels bruine basterdsuiker 60 gm plantaardige margarine 6 eetlepels magere melk of karnemelk 1 ei, losgekloptVoorbereiding : doe de pruimen in een ovenvaste schaal en overgiet ze met de honing. dek de schaal af met een passende deksel en zet de over op 200 gr , bak ze in 20 min. na het bakken moeten de pruimen zacht zijnen onderin de schaal een laagje pruimensap aanwezig zijn. door en door laten afkoelen.Voorbereiding swijze: doe meel en suiker in de beslagkom,verdeel er de margarine over en wrijf met de vingertoppen een kruimelig deeg. voeg melk en ei toe en kneed het deeg soepel. bestrooi het werkvlak met en beetje bloem, doe het deeg erop en rol het uit met de deegroller tot een plak van 1,5 cm dikte. steek er met vormpjes of glas rondjes uit van 5 cm. doe de rest van het deeg weer bij elkaar. rol het weer uit en mak er rondjes van. rangschik de scones voorzichtig, dakpansgewijs langs de rand van de schaal waarin de pruimen liggen. bestrijk de bovenkant vna de scones met een beetje melk en schuif de schaal opnieuw in de oven, zelfde temperatuur en schaal niet afdekken. als de koekjes mooi bruin zijn uit de oven nemen en meteen opdienen. Serveertips: dien dit gerecht eens op met een bolletje vanille ijs. maar kijk wel naar het vetgehalte. alpro heeft tegenwoordig cholesterolvrij vanille ijs.