Kapucijners met appel en ui

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1 grote rode appel 1 grote ui olie of boter om te bakken 1 eetl. suiker 1 theel. kerrie zout en versgemalen peper 1 eetl. citroensap of azijn 1 pot kapucijners van circa 400 g piccalilly
Voorbereiding
: Snijd de gewassen appel met de schil in kwarten en snijd de kwarten zonder het klokhuis in niet te dunne parten. Snijd de gehalveerde ui in de lengte in repen.
Voorbereiding
: Verhit de olie of de boter in een koekenpan met een anti-aanbaklaag en roer er de suiker door. Laat de ui omscheppend in de boter glazig fruiten. Voeg de parten appel toe, bestrooi met de kerrie en wat zout en peper en laat omscheppend op middelhoog vuur bakken tot de appel begint te kleuren. Breng op smaak met het citroensap of de azijn. Verwarm intussen de kapucijners in een pan in hun eigen vocht, giet ze af en laat ze uitlekken. Schep de kapucijners door het appel-uimengsel. Geef er gekookte aardappelen of aardappelpuree bij en zet de piccalilly op tafel.

Kapucijners met appel en ui is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Goedgevulde pizza met champignons en ui
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spannende spekpannenkoeken met ui
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Omelet met ui
40 min
Bekijk recept
Groene asperges met salsa van tomaat, ui en kappertjes
10 min Bijgerecht
Bekijk recept

Kerriesoep met wortel en koriander
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hollandse bonenstoof met spek, prei en ui
13 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kapucijners met rozijnen
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kapucijnerwraps met worstjes en komkommer
30 min-
Bekijk recept