1 grote rode appel 1 grote ui olie of boter om te bakken 1 eetl. suiker 1 theel. kerrie zout en versgemalen peper 1 eetl. citroensap of azijn 1 pot kapucijners van circa 400 g piccalillyVoorbereiding : Snijd de gewassen appel met de schil in kwarten en snijd de kwarten zonder het klokhuis in niet te dunne parten. Snijd de gehalveerde ui in de lengte in repen.Voorbereiding : Verhit de olie of de boter in een koekenpan met een anti-aanbaklaag en roer er de suiker door. Laat de ui omscheppend in de boter glazig fruiten. Voeg de parten appel toe, bestrooi met de kerrie en wat zout en peper en laat omscheppend op middelhoog vuur bakken tot de appel begint te kleuren. Breng op smaak met het citroensap of de azijn. Verwarm intussen de kapucijners in een pan in hun eigen vocht, giet ze af en laat ze uitlekken. Schep de kapucijners door het appel-uimengsel. Geef er gekookte aardappelen of aardappelpuree bij en zet de piccalilly op tafel.