L’hamed mreqed (ingemaakte citroenen)

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1 rijpe citroenen 3 eetlepels olijfolie 1 zout De citroenen goed wassen. Zodanig in vieren snijden, dat de partjes aan een kant nog aan elkaar blijven zitten. Het binnenste van de citroenen goed met zout bestrooien. De citroenen dichtdrukken en in een weckpot doen. De olijfolie erbij doen en de pot opvullen met ¼ liter heet water. De weckpot goed afsluiten en een maand op een koele plaats wegzetten. Ingemaakte citroenen kunnen ongeveer 2 jaar bewaard worden. Voor gebruik het vruchtvlees losmaken en wassen. Variant : in plaats van citroenen kunnen ook limoenen gebruikt worden.

L’hamed mreqed (ingemaakte citroenen) is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Huisgemaakte citroensorbet met aardbeien
20 min - Nagerecht
Bekijk recept
Haantje met knoflookaardappelen
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroen-amandelcake
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Frisse citruscheesecake
30 min Nagerecht
Bekijk recept

Degag Maa Sitoun Oe Lhamed
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
L`Hamed Mreqed
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept